به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، دانشمندان کشف کردند که چرا مثلا وقتی قدم به آشپزخانه مادربزرگتان میگذارید، بوی پای سیبی که او درست میکرد را هم به یاد میآورید. منطقه پردازش رایحه و به خاطر سپردن اطلاعات مربوط به زمان و مکان در یک ناحیه از مغز قرار دارند. در واقع ترکیب این اطلاعات، حافظه چه چیزی، چه وقت و کجا را تشکیل میدهد.
محققان امیدوارند بتوانند با استفاده از این یافته، علایم آلزایمر در افرادی که در مسیر ابتلا قرار دارند را زود تشخیص دهند. در واقع حس بویایی این افراد قبل از کاهش شناختیشان، به طور خاصی کم رنگ میشود.
محققان دانشگاه تورنتو به بررسی موشهایی پرداختند که به دنبال بوهای جدید بودند. سپس متوجه شدند، وقتی آنها علاقهشان به بوی خاصی را از دست میدهند، آن بو را به یاد نمیآورند و بعد آن بو را به گونهای استشمام میکنند که انگار اولین بار است، با آن برخورد کردهاند. سپس دانشمندان عصب بین نواحی مغز مربوط به پردازش حافظه و بو در موشهای آزمایشگاهی را قطع کردند و موشها به سراغ بوهایی آمدند که قبلا استشمام کرده بودند و زمان بیشتری آنها را بوییدند. بدین ترتیب دانشمندان مدارهایی در مغز که بو را پردازش میکنند شناختند. آنها میگویند با استفاده از آزمایش حس بویایی میتوان شروع علایم آلزایمر را بسیار زود، آسان و ارزانتر از روشهای دیگر، تشخیص داد و پیش از اینکه بیماری شدت بگیرد، درمان را شروع کرد.
به گزارش طبنا، نتایج این تحقیق پس از ارائه نتایج تحقیق دانشمندان دانشگاه کلمبیا در خصوص افزایش احتمال آلزایمر اعلام شد. دانشمندان دانشگاه کلمبیا به این نتیجه رسیدهاند که مصرف قند اضافی حتی در حد یک نوشابه شیرین، خطر ابتلا به آلزایمر را تا ۴۷ درصد افزایش میدهد. با کاهش مصرف نوشابههای گازدار، شیرینی و کیکها و تبعیت از رژیم غذایی متعادل میتوان تا حد زیادی از ابتلا به زوال عقل پیشگیری کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما